Fragmente din piesele mele de teatru

Author: Iulian /

Autorul: Atunci pregateste tribuna, vezi ce faci cu discursul: "Dragi tovarasi, noi, oamenii de bine, vom revolutiona cosmarul. Propun asadar ca in rolurile pricipale ale viselor noastre de astazi inainte, cu totii laolalta sa strigam - suntem masochisti. Personajele principale ale cosmarurilor acceptate legal vor fi - Dumnezeu, Fiul, Duhul Sfant dupa alegere, geniile si insasi visele. Va promit solemn ca nu avem de ce sa ne speriem deoarece toti acestia ne sunt bine cunoscuti din experienta de zi cu zi."... (in soapta) crezi ca patrunde? (revenind la tonul initial) "Aplauze" (se aud aplauze furibunde si urari). Cu treaba asta voi castiga sigur, fara nici un fel de indoiala. O sa castig totul, inclusiv locul de geniu peste o suta de ani. Nu te teme, fii brav (celalalt personaj isi baga mana in reverul costumului si priveste solemn), nu te lasa....o sa ai ocazia sa privesti de acolo de sus tot ce vrei, inclusiv faptul ca piesele mele se joaca la National.
Eroul Principal: (totalmente surprins, intreaba)... La National??? (profund mirat).
Autorul: Da....la National, care atunci o sa fie International, sau poate Interplanetar. Ce succes....
Eroul Principal: Si lumea o sa rada, ca asa se transforma drama in comedie de cele mai multe ori, ca orice eveniment din viata....si de-aia spun, ca e bine sa avem cosmaruri pentru ca ele se transforma in fantasme frumoase, frumoase....
Autorul: "Dragi tovarasi din nou va spun, ca Casa Poporului si aici va rog a-mi scuza cacofonismul, va deveni Casa Interplanetara, intergalactica si ..."
Eroul Principal:(vrea sa intrebe ceva)...
Autorul: ....pssst....(in soapta) si...Intercontinental!
Eroul Principal: cum adica....Intercontinental?
Autorul:...(naucit) Nu mai conteaza, da drumu la ferestre, arunca oglinda sa nu cumva sa ....stii tu, (ii sopteste la ureche). Tradatorii, mai ales cei cu distorsiuni si pureci, nu sunt acceptati in noua noastra oranduire de cosmar.

0 comentarii: